Není hůl jako hůl. Tu z tureckého města Devrek má i George Bush a Margaret Thatcherová - Aktuálně o Turecku | Co se děje v Turecku

turecko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Není hůl jako hůl. Tu z tureckého města Devrek má i George Bush a Margaret Thatcherová

Existují tři cesty, jak proslavit vesnici nebo město. Potřebujete a) slavného rodáka, b) významnou historickou událost nebo c) exkluzivní výrobek. Tu poslední variantu zvolilo turecké městečko Devrek, které najdete zhruba padesát kilometrů od města Zonguldak na pobřeží Černého moře. Prostředkem slávy Devreku se stali vyřezávané vycházkové hole, které tu vyrábějí místní lidé.

Hole jsou vyrobeny z mimořádně kvalitního, sušeného třešňového dřeva a jsou zdobeny vyřezávanými motivy zvířat, květin a všemožných jiných tvarů. Naprostá většina lidí z Devreku se výrobou holí živí - předávají si umění a technologii z generace na generaci, což jejich zákazníkům zaručuje, že si kupují skutečně kvalitní a hlavně jedinečný výrobek. Devrecké hole dokonce dostaly jako oficiální dar od turecké vlády takové osobnosti jako George Bush, Margaret Thatcherová nebo Francois Mitterand.

Od roku 1984 se v Devreku koná každý rok v červenci "Festival vycházkových holí", na kterém místní prezentují své umění a hlavně se baví s návštěvníky. V době festivalu městečko vždy zaplní atmosféra pohody a zábavy. Všichni tančí, popíjí a místní pochopitelně nezapomínají prodávat své hole.


 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje