Skutečný prostor nabízí dokumentárním filmům Istanbul International 1001 Documentary Film Festival - Aktuálně o Turecku | Co se děje v Turecku

turecko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Skutečný prostor nabízí dokumentárním filmům Istanbul International 1001 Documentary Film Festival

Kulturní centrum Tarik Zafer Tunaya, okres Beyoğlu a mnoho dalších míst a zejména sportovišť po celém
Istanbulu v Turecku se stanou ve dnech 27. září - 2. října 2012 dějištěm konání mezinárodního festivalu dokumentárních filmů... Istanbul International 1001 Documentary Film Festival. Právě zde budou promítány dokumenty z celého světa, na kterých se spolu s publikem a odborníky filmu sejdou jejich filmoví tvůrci k výměně názorů a především k výměně svých znalostí a zkušeností. Festival tak vytváří atmosféru, která umožňuje různé společnosti poznat a pochopit sebe pomocí dokumentárních filmů s využitím univerzálního jazyka - kinematografie.
Příběh prvního festivalu dokumentárních filmů se začal v roce 1997, aby "vyplnil v sociální paměti prázdná místa a dosáhnul kulturní kontinuity". V současné době je organizován na podporu rozvoje dokumentární tvorby (zejména dokumentárních filmů, které nejsou vysílany v televizi nebo herecky povoleny publiku) a tím vytvořit místo pro setkání odborníků dokumentaristiky, s cílem poskytnout možnosti interakce a spolupráce. Tématem letošního již 15. ročníku mezinárodního festivalu dokumentárních filmů 1001 bude "System Error" (systémová chyba). Ve všudypřítomné počítačové technologii to je místo, které se "zastaví" a nemůže se samo obnovit bez restartu. Příčinou Erroru v technologické pomůcce je vysvětlit "konflikt hardwaru a softwaru", "nedostatek paměti", "systém přetížení" nebo podobné důvody. Proto festival bude promítat skutečné životní příběhy, které oživí naše vzpomínky a zvýší naše vědomí upozorňováním na selhání systému po celém světě. Pojďme tedy restartovat systém spolu s dokumentárními filmy, které odhalí "System Error" z celého světa a osvěží naše vzpomínky pomocí nám skutečných příběhů. Stejně jako skvělý režisér Theodoros "Theo" Angelopoulos, kterého jsme ztratili na začátku tohoto roku, chceme věřit, že "film může zachránit svět".

 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje