Vyznavači vodních sportů míří do Turecka, konat se bude Atatürk Dam International Sports Festival - Aktuálně o Turecku | Co se děje v Turecku

turecko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Vyznavači vodních sportů míří do Turecka, konat se bude Atatürk Dam International Sports Festival

Na řece Eufrat v jihovýchodním Turecku, 23 km severozápadně od Bozova se nachází jedna z největších
světových přehrad - Atatürk Dam. A právě tato přehrada se stane v první polovině měsíce října dějištěm velmi významné sportovní události, která je známá jako Atatürk Dam International Sports Festival.
Masivní přehrada Atatürk Dam nabízí šanci všem návštěvníkům stát se svědky napínavých závodů. Sportovci z celého světa zde totiž budou soutěžit v disciplinách, zahrnující plachtění, plavání, veslování, kanoistiku a různé podvodní sportovní soutěže. Atatürk Dam International Sports Festival je vnímán jako mezinárodní sportovní festival pro nadšence vodních sportů. Posledního ročníku festivalu se zúčastnilo 396 sportovců, mezi nimi například závodníci z Izraele nebo Rumunska, ale také i ze Şanlıurfy či Adıyamanu. Festival je pořádán společně s tureckým národním výborem olympijských her, GAP Administration, Generálním ředitelstvím státních vodních děl a Generálním ředitelstvím mládeže a tělovýchovy. Cílem festivalu je zvýšit kulturu regionu v kontextu sportu, propagovat cestovní ruch, univerzální charakter GAP a integraci sociálně ekonomického rozvoje související s příchodem sportovních aktivit. A také naplnit mladé lidi v regionu duchem olympijských her. 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje