Turecko nabízí jednu z nejvíce jedinečných událostí na světě, která se jmenuje Bosphorus Cross-Continental - Aktuálně o Turecku | Co se děje v Turecku

turecko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Turecko nabízí jednu z nejvíce jedinečných událostí na světě, která se jmenuje Bosphorus Cross-Continental

Tisíce amatérských, ale i profesionálních plavců, ženského i mužského pohlaví, z různých koutů světa, v
každém věku již teď netrpělivě očekávají den soutěže, jejíž smyslem je přechod mezi dvěma kontinenty.
Přesněji řečeno plavat mezi asijskou a evropskou stranou Istanbulu. Tento první, jediný a světově největší závod, který účastníkům přináší radost a zejména vzrušení z úspěšného zvládnutí se jmenuje Bosphorus Cross-Continental a konat se bude dne 15. července 2012.
Tento závod zdolávající dva kontinenty se skládá z několika disciplin, kterými jsou plavání, veslování a
plachtění. Letošní rok pod heslem "každý potřebuje sport" se ho může zúčastnit každý ve věku od 14 do 71 let. Plavecké závody začínají v trajektovém přístavu Kanlica u Černého moře na asijské straně Istanbulu a končí v Kuruçeþme Cemil parku na evropské straně - o celkové délka 6,5 km (4 míle). Závody ve veslování o celkové délce 1 600 m začínají v Arnavutköy Kuruçeþme Cemil Park (Kandilli) a končí také v Kuruçeþme Cemil parku. Závody jsou sledované Mezinárodním olympijským výborem a jsou organizovány v souladu se všemi pravidly a předpisy. Počet účastníků je omezen dle rozhodnutí výkonného výboru. To jen dokazuje, že zájem se každým rokem neustále zvětšuje. Průměrný čas potřebný ke zdolání plaveckého závodu je 50 min. Návštěvníci se také mohou těšit na vodní lyžování a show v tryskovém lyžování. Tento projekt tak přispívá značnou mírou k podpoře Turecka a jeho kultury prostřednictvím sportovní činnosti, jakožto i ke zviditelnění vodních sportů v Turecku. Navíc umožní lidem z různých zemí, aby si spolu s místními obyvateli z různých společenských vrstev vytvořili vztahy (i jiné než ty sportovní), a tím se dostatečně navzájem lépe poznali. První závod Bosphorus Cross-Continental se konal v roce 1989 a startovalo na něm 68 plavců (4 ženy a 64 mužů).

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje