Turecko nabízí netradiční filmový festival Ankara International Film Festival - Aktuálně o Turecku | Co se děje v Turecku

turecko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Turecko nabízí netradiční filmový festival Ankara International Film Festival

Od 15. do 22. března 2012 se bude ve druhém největším městě Turecka konat již 23. ročník Mezinárodního filmového festivalu Ankara International Film Festival. Byl založen roku 1988 a je jedním z nejdéle běžících filmových festivalů v zemi. Festival pořádaný Mass World Media Research Foundation, za finanční podpory Ministerstva kultury a cestovního ruchu, se především zaměřuje na prezentaci promítání filmů, které nemají šanci být promítán v komerčních kinech.
Ankara International Film Festival nabízí promítat v soutěžní sekci, i mimo soutěž, řadu profesionálních,
ale i amatérských filmů. Soutěž zahrnuje tři hlavní kategorie - celovečerní film, krátký film a dokument. Letošní rok si Mezinárodní filmový festival vybral jako své hlavní téma "uniformitu" (monotónost, jednotvárnost). A to z toho důvodu, neboť téměř každý z nás se zaměřuje na stejné cíle, které směřují k určitým životním stylům. Nevyhnutelně pak nedostatek rozmanitosti vede k složitým, třeba sociálním problémům. Proto se bude snažit položit důraz v otázkách naší spotřeby, způsobu, jakým jsme schopni se bavit a komunikovat mezi sebou a jak si dokážeme vytvářet vztah na umění a kulturu. Festival si klade za cíl vyzvat publikum přemýšlet o tom, jak sami jsme schopni ovládat "uniformitu" a její možné dopady na nás.
Festival proto představí různé národní a mezinárodní filmové žánry a nejlepší z nich samozřejmě ocení. Jsou připraveny ceny pro nejlepšího herce, nejlepší herečku, či představitele ve vedlejších rolích. Uděleny budou také dvě speciální ocenění a to Zvláštní cena Mahmuta Tali Öngörena a Zvláštní cena Onata Kutlara pro nejlepší scénář. Kromě toho, že festival nabízí veřejnosti zajímavý pohled do tureckého filmového průmyslu, umožňuje jim také příležitost osobně se setkat s režiséry a umělci, aby mohli s nimi diskutovat o jejích práci. K dispozici budou také různé akce, přednášky, diskuze, semináře, konference, výstavy a řada dalších aktivit, které se budou konat po celém městě.

Adresa:
Ankara Mezinárodní filmový festival
Farabi Sokak č. 29/1
Çankaya 06690
Ankara
E-mail: festival@filmfestankara.org, Webové stránky: www.filmfestankara.org.tr

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje